Vytrvalé sněžení přivodilo ve Zlínském kraji řadu drobných nehod

Zlín - Dnes v odpoledních hodinách se ve Zlínském kraji stala řada dopravních nehod. Mohlo za to hlavně husté sněžení. Na vozovkách v regionu leží několikacentimetrová vrstva čerstvého, většinou rozbředlého, ve vyšších polohách i ujetého sněhu. Silničáři proto nabádají motoristy k obezřetné jízdě.

Podle mluvčí vsetínské policie Ludmily Brousilové byla dnes omezena průjezdnost na kopci Sirákov, který blokovaly kamiony, potíže byly také na silnici mezi obcemi Valašské Příkazy a Horní Lideč. „Vyjížděli jsme ale jen ke čtyřem dopravním nehodám,“ řekla Brousilová. Nejvážnější z nich se stala v obci Lužná, kde záchranka po střetu tří osobních aut odvezla tři zraněné osoby do nemocnice. Doprava v lokalitě byla na dvě hodiny zcela zastavena.

Lidé by s sebou měli vozit zelené karty

Hasiči dnes zasahovali i na Kroměřížsku. Za částí Kotojedy dostal devětačtyřicetiletý řidič osobního vozu smyk a převrátil vůz do pole na střechu. Utrpěl zranění na hlavě. V Bystřici pod Hostýnem zase mladá řidička Škody Favorit narazila do stromu. Při havárii byla zraněna spolujezdkyně, její matka. Policisté na Kroměřížsku vyjížděli také k pěti drobným kolizím, které jejich účastníci ani hlásit nemuseli.

„Lidé by měli u sebe vozit platné mezinárodní zelené pojišťovací karty a euroformulář pro likvidaci dopravních nehod. V případě méně závažných nehod se škodou do 100.000 korun totiž policii podle nového zákona volat nemusejí. Navíc ušetří za pokutu za případný přestupek v dopravě,“ poznamenal Karel Ivánek z dopravního inspektorátu kroměřížské policie.