Stavba nadjezdu nad železnicí rozdělila obyvatele Velké Chuchle

Velká Chuchle (Praha) - Chystaná stavba mostu nad železniční tratí ve Velké Chuchli v Praze rozdělila místní obyvatele na dva tábory. Jedni se nadjezdu nemohou dočkat, protože překlene nebezpečný železniční přejezd. Druhá skupina se snaží stavbě zabránit.

Železniční přejezd ve Velké Chuchli, v blízkosti dvou křižovatek, patří vzhledem k vytíženosti trati k velmi nebezpečným. Ve špičkách se před ním navíc tvoří dlouhé kolony aut. Radnicí schválený projekt přemostění ale investor nemůže realizovat, místní aktivisté se odvolali proti územnímu rozhodnutí. Stavbu může oddálit i petice, kterou podepisovali někteří místní obyvatelé. Polovina starousedlíků s peticí nesouhlasí a nadjezd chtějí co nejdříve.

Technická správa komunikací zatím pracuje na dořešení problému s vyvlastněním parcel. Majitelé pozemku požadovali vyšší výkupní cenu a investor tento požadavek přijal. Vyvlastňovací úřad by měl o majetkovém vypořádání rozhodnout na konci ledna. „Po skončení vyvlastňovacího řízení podáme žádost o stavební povolení,“ uvedla zastupující mluvčího TSK Petra Dlabalová. Předpokládá se, že místní sdružení projekt nadjezdu opět napadne ve stavebním řízení.

Reportáž Luďka Jíry (zdroj: ČT24)

Jestliže Technická správa komunikací stavbu letos nezahájí, bude alespoň pokračovat v přípravných pracích, v přeložce sítí a protihlukových úpravách.