Na dálnici D11 shořel autobus, který vezl děti na školní výlet

Hradec Králové - Na dálnici D11 ve směru na Hradec Králové shořel na 64. kilometru autobus, který vezl děti na školní výlet do Orlických hor. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, cestující opustili autobus včas. Hasiči přijeli k požáru po 11. hodině, v tu chvíli už byl autobus prázdný - všech 27 dětí se podařilo dostat do bezpečí. Dálnice už je opět v obou směrech průjezdná.

"Řidič si požáru včas všiml a stihl cestující včas vyvést ven. Pokusil se
požár uhasit sám, což se mu nepovedlo. Autobus zcela shořel," informovala mluvčí hradeckých hasičů Martina Žahourková. Autobus vzplanul v zadní motorové části. Příčinu požáru zjistí vyšetřovatelé.

Autobusem cestovali mladí judisté z Horoměřic. Podle svědků začala nejprve hořet zadní pneumatika a od ní se oheň rozšířil po celém voze. Plameny likvidovalo pět hasičských vozů, oheň se podařilo dostat pod kontrolu po 20 minutách. Děti po nehodě převezly mikrobusy do Chlumce nad Cidlinou, kde je vyzvedl náhradní autobus. Řidič jim dokonce stihl vynést ze zavazadlového prostoru i batohy. Odhadová škoda na
autobusu značky Bova nizozemské výroby činí 700 tisíc korun.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

Požáry autobusů nejsou výjimkou. Zřejmě kvůli závadě na topení shořel
linkový autobus značky Karosa loni v listopadu v Hradci Králové. V autobuse byl pouze řidič, kterému se nic nestalo. Žár z hořícího autobusu poničil okna na budově u zastávky, kde řidič zastavil.