V Liberci se srazila tramvaj s nákladním autem

Liberec - V Liberci se dnes ráno srazilo nákladní auto s tramvají, ve které cestovalo 23 školáků a několik dospělých cestujících. Osm dětí si po nehodě stěžovalo na bolesti. Po vyšetření v nemocnici se ukázalo, že neutrpěly žádné zranění, kvůli kterému by musely být hospitalizovány, uvedla mluvčí Dopravního podniku města Liberce Martina Poršová.

„Školáky jsme dovezli na vyšetření do nemocnice naším autobusem. Nehoda se stala v Mlýnské ulici v devět hodin a příčinu vyšetřují policisté,“ dodala Poršová. Srážka tramvaje s těžkým nákladním vozem přerušila na 20 minut dopravu na trati Liberce - Jablonec nad Nisou.

Před půl desátou se v Jablonci u teplárny stala další nehoda, která ovlivnila dopravu na tramvajové trati z Liberce. „Tramvaj nejezdila necelou půlhodinu. Cestující jsme přepravili autobusem,“ konstatovala Poršová.

Podle operačního důstojníka jablonecké policie se u teplárny srazilo osobní auto s traktorem a záchranná služba převezla do nemocnice tři zraněné. Silnici z Jablonce do Liberce policisté uzavřeli, v opačném směru se dalo nouzově projíždět.