Místy se vyskytují mlhy a jsou zledovatělé vozovky

Jihlava/Pardubice/Olomouc - Na silnicích druhé a třetí třídy leží na Vysočině ujetá vrstva sněhu s vyjetými zledovatělými kolejemi. Všechny komunikace jsou ale se zvýšenou opatrností sjízdné. Silnice první třídy jsou suché, na Žďársku po chemickém ošetření mokré. Řidiči v Pardubickém kraji by měli dnes ráno počítat s výskytem mlhy. Podobná situace je i na Šumpersku.

Na dálnici D1 od Humpolce leží podle cestářů místy mlha. Na celém území kraje mrzne. Nejnižší teplotu naměřili meteorologové po ránu na Žďársku - minus tři stupně Celsia. Odpoledne bude zataženo a dva stupně nad nulou.

V Pardubickém kraji se místy tvoří mlhy

Mlha se může objevit na Pardubicku, Přeloučsku, Svitavsku a Chrudimsku. Vyplývá to z informací pardubických silničářů. Kromě mlhy hrozí na Lanškrounsku i namrzání vozovek. Na Hlinecku je stále ve vyšších polohách a lesních úsecích ujetá vrstva sněhu. Na Suchém vrchu na Orlickoústecku leží zbytky sněhu po pluhování.

Na Šumpersku komplikuje dopravu mlha a ujetý sníh

Na mlhy a vyjeté koleje ve vrstvě ujetého sněhu by si měli dát pozor řidiči na Šumpersku. Zmrazky kryté inertním posypem by mohly být nebezpečné ve vyšších polohách na Jesenicku.

Ve středních Čechách může řidiče místy potrápit mlha

Silnice ve středních Čechách jsou dnes po ránu se zvýšenou opatrností sjízdné, řidiči ale musejí počítat se zhoršenou viditelností. Souvislá mlha je hlášena zejména na dálnici D5 a v okolí Kralup nad Vltavou. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic. Mlhy se v omezené míře vyskytují i na Rakovnicku, Kladensku a Kutnohorsku.

Cesty na Vsetínsku mohou namrzat, dopravu místy komplikuje také mlha

Vozovky na Vsetínsku mohou dnes ráno namrzat, dopravu v regionu místy komplikuje mlha. Silničáři proto nabádají řidiče k obezřetné jízdě. Sjízdné jen se zvýšenou opatrností jsou komunikace nižších tříd na Kroměřížsku. Cesty ve Zlínském kraji jsou většinou holé a vlhké. Silnice na Zlínsku a Uherskohradišťsku jsou sjízdné bez problémů.

Na silnicích v horách hradeckého kraje leží sníh, nutná je opatrnost

Na silnicích v Krkonoších a Orlických horách leží několikacentimetrová vrstva ujetého sněhu. Ujetý sníh pokrývá i nesolené silnice nižších tříd na Náchodsku. Řidiči proto musejí jízdě věnovat zvýšenou pozornost. Silnice prvních tříd, stejně jako dálnice D11 z Prahy do Hradce Králové, jsou mokré.

Na některých místech Ústeckého kraje je mlha a horší viditelnost

Řidiči na některých silnicích v Ústeckém kraji musejí dnes ráno počítat se zhoršenou viditelností. Souvislá mlha je zejména v oblasti dálnice D8 z Ústí nad Labem směrem k německým hranicím a místy také na Litoměřicku a Lounsku. Silnice nižších tříd na Litoměřicku, Lounsku a Děčínsku jsou mokré.