Julínek vystřídá Filipiovou v jejích senátních funkcích

Praha - Senátor a bývalý ministr zdravotnictví Tomáš Julínek, kterého minulý pátek nahradila Daniela Filipiová, vystřídá svou kolegyni v senátních funkcích. Bude novým předsedou komise pro práci Kanceláře Senátu a vrátí se do senátního výboru pro zdravotnictví a sociální politiku. Své senátní působení má předurčeno také senátor a předseda KDU-ČSL Jiří Čunek.

Návrh na Julínkovo působení v Senátu už podle jeho předsedy Přemysla Sobotky (ODS) schválilo vedení klubu, ve středu jej bude projednávat horní komora na své schůzi. Sobotka podotkl, že návrh je v souladu s loňskou dohodou senátorských frakcí o povolebním uspořádání v horní komoře.

Julínek i Čunek se vrací do výborů po dvou letech

Bývalý vicepremiér a ministr pro místní rozvoj Jiří Čunek se má podle předsedy lidoveckých senátorů Rostislava Slavotínka znovu stát členem senátního ústavně-právního výboru. Podle něj se o Čunkově případném působení v některé z komisí neuvažuje vzhledem k tomu, že má na starosti vedení strany.

Julínek i Čunek se tak zhruba po dvou letech vracejí do výborů, v nichž působili před svým ministerským angažmá. Právě kvůli němu museli senátní funkce opustit, neboť člen moci výkonné nemůže být zároveň členem některého z výborů či komisí moci zákonodárné.

Jiří Čunek
Zdroj: ČT24
Vydáno pod