Popularita premiéra Topolánka roste, polepšil si o 10 procent

Praha - Popularita premiéra a předsedy ODS Mirka Topolánka opěr roste. Podle Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) mu v lednu věřilo 29 procent dotázaných, což je o deset procent víc než v prosinci. V čele žebříčku je stále místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka s 43 procenty. Následuje ho ministryně obrany Vlasta Parkanová s 39 procenty. Na třetím místě je šéf ČSSD Jiří Paroubek, jemuž důvěřuje 37 procent lidí.

Topolánek zaznamenal ve srovnání se svým minulým výsledkem vůbec největší posun. Pohoršil si naopak pražský primátor a premiérův stranický kolega Pavel Bém. Stále mu sice věří 31 procent lidí, ale oproti loňskému září si pohoršil o šest procent. Kromě Béma klesla důvěra i u Jiřího Čunka. Předsedovi lidovců nyní věří 12 procent respondentů, tedy o čtyři procenta méně než loni v prosinci.

Bohuslav Sobotka si polepšil o pět procent, místopředsedkyně KDU-ČSL Parkanová o osm. Místopředseda Strany zelených Ondřej Liška má ve srovnání se svým minulým výsledkem o čtyři body víc, nyní mu důvěřuje 32 procent dotázaných. O pět procent více než minule získali ministři a místopředsedové ODS Petr Nečas a Petr Gandalovič.