Nehoda na Klatovsku si vyžádala tři lidské životy

Klatovy - Tři mrtví a další tři zranění, taková je bilance noční tragické nehody v Lubech na Klatovsku. V úterý se tam před půl jedenáctou večer srazila dvě osobní auta. Ve voze Opel Vectra cestovali dva lidé, v druhém automobilu byli čtyři pasažéři. Silnice tam byla z důvodu nehody více než tři hodiny uzavřena, informovala mluvčí krajských hasičů Alena Marešová.

Na komunikaci u obce Luby směrem na Železnou Rudu se v noci střetla vozidla Opel Vectra a Renault. „Na místě se nacházela jedna usmrcená osoba mimo vozidlo a další tři lidé zaklínění v havarovaných autech,“ doplnila mluvčí. Z Vectry hasiči vyprostili jednu osobu a předali do péče lékařů.

Ve druhém voze byl zaklíněný mrtvý muž a těžce zraněná žena. Oba zraněné hasiči vyprostili pomocí hydraulické techniky a ženu se pomocí resuscitace snažili přivést k životu, to se jim nepodařilo. Na místo byla povolána také letecká záchranná služba, která pomáhala zdravotníkům s resuscitací, ale zraněné nakonec převezla do nemocnice sanitka. Ve voze Opel Vectra cestovali podle informací ČTK dva Ukrajinci ve věku 26 a 22 let. Záchranáři je oba převezli do klatovské nemocnice a také sedmatřicetiletého Slováka z Renaultu, jenž byl ve voze údajně jako spolujezdec. „Řidič Opelu má těžká zranění, otřes mozku a zásadní zlomeninu. Jeho spolujezdec a muž z druhého vozidla mají středně těžká zranění, také otřes mozku a zlomeniny,“ řekl ředitel klatovské nemocnice. Všichni jsou ale podle jeho slov mimo ohrožení života.

Z Renaultu po nehodě uniklo na vozovku asi 30 litrů benzínu, který hasiči zajistili pomocí sorbentu. Vyšetřování nehody a odstranění následků si vyžádalo uzavření silnice na zhruba tři hodiny.

Podle předběžných informací nezvládl řidič Opelu průjezd zatáčkou. Ta ho vynesla ke krajnici, kde stál druhý automobil. Do něj následně narazil.

U řidiče Opelu nechala policie nabrat krev, která prokáže, zda muž řídil pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Policejní mluvčí Dana Ladmanová uvedla, že případ se stále vyšetřuje.

Z Renaultu po nehodě uniklo na vozovku asi 30 litrů benzínu, který hasiči zajistili pomocí sorbentu. Vyšetřování nehody a odstranění následků si vyžádalo uzavření silnice na zhruba tři hodiny.
Zdroj: www.hzspk.cz/HZS Plzeňského kraje