Vsetínská policie zadržela podvodníka

Vsetín - Podvodníka s celostátní působností zadržela v těchto dnech vsetínská policie. Důvěřivým lidem sliboval vyřídit výhodné úvěry. Za to od nich dopředu vybíral peníze. Jeho sliby se však ukázaly jako chyby. Nejenže důvěřivcům žádné úvěry nezajistil, ale předem vybranou částku jim nevrátil. Neoprávněně si tak polepšil o dvě stě tisíc korun. Lidé, které podvedl, nakonec zorganizovali internetovou debatu, aby varovali další důvěřivce.

„To je jen dobře, že ho sebrali. Já mám vše vráceno, ale je mi líto těch dalších. V pondělí jdu na výslech. Ty peníze ti lidé už asi neuvidí,“ stojí ve zprávě jednoho z podvedených, kteří se rozhodli o podvodech zadrženého muže ze Vsetínska informovat na internetu další podvedené z celé ČR. Někteří lidé, kteří jsou díky podvodům ve finanční tísni, navíc sami kontaktovali i vsetínské policisty. „Chtěl jsem si přeúvěrovat půjčky, protože nás ty závazky velmi tížily. Máme tři děti, chtěli jsme si finančně ulevit,“ popisuje své potíže další z řady podvedených.  

Nabídky o výhodném poskytování úvěrů osmadvacetiletý muž zveřejnil jako inzeráty. „Nabídl například zajištění úvěru ve výši dvě stě tisíc korun s tím, že je potřeba složit poplatek deset až dvanáct tisíc korun,“ říká vsetínský kriminalista František Vachala.    

Zadržený muž podvedl přibližně deset lidí z celé ČR. Způsobil jim škodu za více než dvě stě tisíc korun. Postižených však může být podle policie ještě více. „Postižení lidé mohou volat na tísňovou linku 158 nebo na číslo vsetínské policie 974 680 111,“ radí tisková mluvčí vsetínské policie Ludmila Brousilová.  

Podle policie navíc muž podváděl lidi z celé ČR v době, kdy čekal na nástup k výkonu trestu. Zadržený muž je v současnosti již ve výkonu trestu. Za stejnou trestnou činnost mu hrozí až tři roky vězení.

Vydáno pod