Inspekce zatkla v Plzni policistu podezřelého z loupeže

Plzeň - Detektivové z Inspekce ministerstva vnitra vyšetřují noční loupežné přepadení v plzeňské prodejně potravin. Důvodem je účast plzeňského kriminalisty, který má celou akci na svědomí. Ozbrojen služební zbraní vymáhal peníze na vietnamské prodavačce. Celý případ byl s návrhem na zahájení trestního stíhání již dnes předán státnímu zástupci.

Podle mluvčí přišel policista se služební pistolí v pátek večer do prodejny potravin a požadoval po prodavačce vietnamské národnosti veškerou finanční hotovost. „Ta mu dala finanční částku 3000 korun,“ uvedla mluvčí inspekce Martina Lídlová. Policisté pak podle pořízeného popisu dopadli svého kolegu krátce po činu. Jeho zaměstnavatel už o prohřešku ví a nyní čeká na verdikt státního zástupce.

Inspekce o případu informovala vedení kriminální policie a vyšetřování městského ředitelství v Plzni, kde zadržený jedinec sloužil. Plzeňský případ není v Česku nikterak výjimečný, jen loni se policisté se zbraní v ruce pokoušeli přepadávat a loupit minimálně ve dvou případech. Častějším prohřeškem však bývá zneužítí pravomoci, pojistné podvody či porušování dopravních předpisů.