Muž na Karvinsku zastřelil čtyři lidi, sebe postřelil

Petřvald - Čtyři lidé dnes v noci zemřeli rukou jednačtyřicetiletého vraha v restauraci v Petřvaldu na Karvinsku. Cizinec tam podle policie na rodinné oslavě zastřelil svou bývalou přítelkyni, její rodiče a dalšího muže. Po činu obrátil atentátník zbraň i proti sobě, v současnosti leží s vážným zraněním v nemocnici.

Jak sdělila policejní mluvčí Soňa Štětínská, odehrála se tragédie mezi jednou a půl druhou ráno, na oslavě v tu dobu zůstávalo zhruba deset lidí. Muž do restaurace vešel a začal okamžitě střílet. Zasáhl pětadvacetiletou dívku, její sedmačtyřicetiletou matku, padesátiletého otce a dalšího čtyřiatřicetiletého muže, kteří seděli v těsné blízkosti, uvedla policie. Vzhledem k věku zastřeleného muže není vyloučeno, že by mohlo jít o přítele zastřelené dívky.

Poté, co vyprázdnil celý zásobník, obrátil vrah, který je cizím státním příslušníkem, zbraň s poslední kulkou proti sobě. Vražednou zbraň tak kriminalisté posléze zajistili na místě.

Oběti zemřely na místě, atentátník je v ohrožení života

„Přestože první posádka rychlé lékařské pomoci dorazila na místo události během šesti minut od nahlášení, čtyřem postiženým už zasahující lékaři nemohli nijak pomoci a mohli pouze konstatovat smrt,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Sám atentátník si podle Humpla způsobil vážné střelné poranění hlavy, po příjezdu záchranné služby byl v bezvědomí a v přímém ohrožení života. Záchranáři ho po ošetření na místě převezli v doprovodu policie na urgentní příjem fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Policie v restauraci Sokol v Petřvaldu
Zdroj: ČT24