Wolfův garant zodpovídal i za kontroverzní internet do škol

Praha - Odborným garantem dvou ekologických projektů poslance Petra Wolfa, na jejichž chyby ve financování jako první podrobně upozornila Česká televize, byl na ministerstvu životního prostředí Drahomír Fránek. Muž, který například kdysi přímo zodpovídal na ministerstvu školství za kontroverzní zakázku internet do škol. Petr Wolf se nyní brání, že on chyby ve svých projektech neudělal, protože mu všechny kroky odsouhlasil jeho kontrolor. České televizi se zatím Drahomíra Fránka nepodařilo kontaktovat.

Před několika lety Fránek skončil na ministerstvu školství poté, co se objevily velké pochybnosti ve financování čtyřmiliardového projektu Internet do škol. Na ministerstvu životního prostředí byl jako ředitel odboru ekonomických nástrojů odborným garantem, který měl práci poslance Wolfa kontrolovat. Chyb v projektech Wolfovy firmy si nevšiml. Ani na resortu ŽP ale nakonec nezůstal. Odešel v říjnu 2006 po reorganizaci, kterou ohlásil tehdy nový ředitel Petr Kalaš.

Bývalý poslanec ČSSD Petr Wolf veškerá podezření, že státní peníze zneužil, zcela odmítá. Za případné chyby podle něj může ministerstvo: „Všechny kroky byly odsouhlaseny příslušnými pracovníky ministerstva životního prostředí jak v plánu, tak při kontrolách, tak při jednotlivých kontrolních dnech, které probíhaly pravidelně rovněž podle plánu.“ Podle mluvčího ministerstva životního prostředí Jakuba Kašpara to ale v žádném případě není pravda: „Pan poslanec nemluví pravdu.“