Hromadná nehoda blokovala dálnici D1 na Vysočině

Jihlava – Nehoda pěti nákladních a pěti osobních aut na Vysočině na tři hodiny zablokovala dálnici D1 ve směru na Brno. Způsobila až desetikilometrovou kolonu. Nehoda se stala kolem 18:30 na 129. kilometru dálnice poblíž Řehořova. Provoz byl plně obnoven ještě před půlnocí, informovalo o tom Národní dopravní informační centrum.

„Při nehodě utrpěla jedna žena lehké zranění,“ řekla ředitelka krajských záchranářů na Vysočině Vladislava Filová. Zraněná žena byla na místě ošetřena.

Řidiči sjížděli na objízdnou trasu na 119. kilometru u Velkého Beranova, nebo už na 112. kilometru v Jihlavě. Zpět se vraceli na 134. kilometru v Měříně. I na objízdné trase však na ně čekaly velice špatné povětrnostní podmínky.

„Příčiny nehody se vyšetřují,“ uvedl mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb. První kamion, který havaroval, ležel podle svědků přes dva jízdní pruhy, další nákladní vozy do něj vrazily, osobní auta skončila v příkopu. Jednou z příčin havárie podle Švába mohla být nepřiměřená rychlost automobilů při prudké sněhové přeháňce.