Z Ruzyně se v létě bude létat do osmi nových měst

Praha – Letiště Praha bude od letního letového řádu, který platí od 29. března, létat do 127 destinací v 52 zemích. Oproti loňsku jedno cílové letiště ubude, ale objeví se naopak dalších osm novinek. Do Prahy zároveň začne létat jeden nový dopravce – italský Wind Jet. Právě italská města spolu s britskými budou v letním letovém řádu nejčastějšími destinacemi, kam letadla z Prahy zamíří.

Do Velké Británie a Itálie se bude z Prahy létat v obou případech do jedenácti různých míst. Následují Německo a Rusko s devíti a Španělsko a Řecko se sedmi destinacemi. Nejvíce spojů ovšem bude směřovat na pařížské letiště Charles de Gaulle, do Frankfurtu, na moskevské Šeremetěvo, velmi často se bude létat také do Mnichova a Amsterdamu.

České aerolinie rozšíří svoji nabídku dvěma novými linkami do střední Asie, intenzivněji než dříve ale budou létat především do destinací v západní a jihovýchodní Evropě a na Blízkém a Středním východě. V době platnosti letního letového řádu budou ČSA létat do 70 destinací ve 42 zemích světa, s partnerskými dopravci budou nabízet spojení celkem do 134 destinací ve 47 zemích.

Italský Wind Jet, který je na Apeninském poloostrově čtvrtým největším leteckým dopravcem, bude od konce března létat mezi Prahou a letištěm Forli u Boloně.

Počet spojů do Prahy rozšíří také americká Delta, která od 19. června zahájí provoz na lince New York – Praha. Bude na ní létat třikrát týdně. Delta tímto krokem navazuje na úspěšný provoz přímé linky mezi Prahou a jejím hlavním domovským letištěm v Atlantě.