Americký prezidentský pár prý povečeří U Zlaté studně

Praha - Americký prezident Barack Obama s chotí Michelle nejspíš dnes povečeří na terase restaurace U Zlaté studně pod Pražským hradem. Informují o tom Lidové noviny s tím, že návštěvu amerického prezidentského páru potvrdil manažer restaurace. Podle něj si americká strana přála, aby se menu skládalo z moderní tuzemské kuchyně.

„Ano, je to už potvrzené. Máme nahlášeného Obamu i s Michelle na večeři v sobotu,“ řekl manažer restaurace U Zlaté studně Michal Motyčka. Motyčka uvedl, že menu není dopředu vybrané, ale podávat se pravděpodobně bude buď svíčková, nebo kachna s červeným zelím a bramborové šišky, jako zákusek se pak budou servírovat povidlové taštičky.

Podle manažera nebude prezidentský pár v žádné izolaci. „Restaurace není pro veřejnost uzavřena. Obama tam bude normálně i s dalšími lidmi, co se k nám ten večer přijdou najíst,“ dodal Motyčka. Podle něj jsou ale už nyní všechna místa na dnešní večer rezervovaná.

Pro večeři bylo navrženo několik restaurací. Že byla vybrána restaurace U Zlaté studně, se vedení dozvědělo podle LN teprve nedávno. Restaurace jako jediná splňuje všechna požadovaná kritéria, tedy i ta bezpečnostní. Místo podle listu prošlo i důkladnou bezpečnostní i hygienickou prohlídkou a prošel ji i Obamův tým bodyguardů.

„Co vím, tak bylo nějakých šest návrhů. Nejvíce jsme soupeřili s Hergetovou cihelnou, protože ta má také překrásný výhled na Prahu. Cihelna zespoda, my shora,“ řekl Motyčka.

Vydáno pod