Na Jičínsku se opravují dvě silnice za 87 milionů

Hradec Králové – Dva úseky silnic u Bělé u Pecky na Jičínsku procházejí rekonstrukcí za 87 milionů korun. Omezení spojená s pracemi na silnicích budou trvat do listopadu, krátce budou komunikace zcela uzavřeny. Informoval o tom Jiří Hošna z tiskového oddělení Královéhradeckého kraje. Hejtmanství získalo na rekonstrukce dotace z Evropské unie.

Kvůli rekonstrukci bude uzavřeno 6,5 kilometru silnice mezi Vidochovem a Bělou u Pecky a také tři kilometry z Nové Paky do Bělé. „Náklady na první stavbu se budou pohybovat kolem 57 milionů korun, modernizace druhé vozovky bude stát asi 30 milionů korun,“ upřesnil královéhradecký hejtman Lubomír Franc.

Na obou komunikacích bude v místech stavebních prací omezen provoz, zcela uzavřené budou cesty pouze v době pokládání asfaltu. V úseku mezi Vidochovem a Bělou by se tak mělo stát mezi 14. dubnem a 24. květnem a od 8. června do 2. srpna. Tranzitní doprava bude během uzavírek vedena z Vidochova do Bělé přes Novou Paku. Termín uzavírky mezi Novou Pakou a Bělou nebyl zatím stanoven, zřejmě se bude jednat o termín od června do srpna, uvedl Hošna.