Od pondělí je zavřen most v Hranicích, omezení se dotkne i MHD

Hranice (Přerovsko) - Řidiči nemohou celý týden přejíždět v Hranicích na Přerovsku po mostě přes Bečvu. Úplná uzavírka, která je součástí probíhající rekonstrukce mostu, začala v pondělí 20. dubna a skončí v neděli 26. dubna. Informoval o tom mluvčí hranické radnice Petr Bakovský. Oprava mostu, který je mimo jiné hlavní spojnicí na trase do lázní v Teplicích nad Bečvou, probíhá od března. Náklady činí 23,5 milionu korun.

Řidiči osobních aut se na druhou stranu řeky dostanou nouzovým přejezdem po hrázi jezu níže po proudu Bečvy (ulice U Splavu a Žáčkova). Nákladní doprava má určenou objízdnou trasu přes Opatovice, pěší mohou přes most přecházet. „Městská hromadná doprava bude řešena tak, že lidé vystoupí a v Motošíně přejdou na druhou stranu mostu, kde nastoupí do dalšího přistaveného autobusu,“ uvedl mluvčí hranické radnice Petr Bakovský.

Dodal ale, že budou drobně pozměněny jízdní řády některých linek, proto radnice doporučuje lidem pozorně sledovat informace na autobusových zastávkách. Příměstská doprava přesune zastávky a most bude objíždět přes Opatovice. „Také zde doporučujeme pozorně sledovat informace na zastávkách,“ doplnil mluvčí hranické radnice.

Důvodem rekonstrukce, která má být hotova do konce října, je špatný stav mostu. Podle vyjádření správy silnic v Olomouckém kraji se na mostě projevuje „degradace spodní stavby a nosné konstrukce“. Most proto například nelze dostatečně zatížit a také jeho bezpečnostní zařízení neodpovídá normám. Součástí akce bude i oprava zařízení umístěných na mostě - vodovodu, plynovodu a veřejného osvětlení.

Vydáno pod