ČD se opět pokusí zaplnit pendolina zlevněnou jízdenkou

Praha – České dráhy připravily další sadu jízdenek ČD Tip, které představily v březnu, kdy bylo možné koupit si jednodenní výlet pendolinem z Prahy či Pardubic do Vídně a zpět za 19 eur. Akce, která je zaměřena na zaplnění prodělečných vlaků označovaných jako Supercity, se ve druhém kole zaměří na vnitrostátní relace Brno–Praha, Ostrava–Praha a Praha–Olomouc. Všechny jízdenky budou k dispozici na konkrétní vlaky a budou zpáteční. Zejména Ostravané, kteří se budou chtít se zlevněnou jízdenkou vydat do Prahy, budou muset počítat s tím, že jejich spoj odjíždí již před šestou hodinou ranní.

České dráhy se netají tím, že se těmito jízdenkami snaží dostat do pendolina více cestujících. „Smyslem těchto extrémně levných nabídek je naplnit volnou kapacitu spojů, zvýšit tržby a přilákat do dálkových vlaků zcela nové cestující, kteří by se jinak na takovýto výlet nevypravili,“ uvedl Aleš Ondrůj, výkonný ředitel pro marketing a komunikaci. V prvním kole se prodaly všechny jízdenky ČD Tip.

Podle Ondrůje se v termínech, na které se zlevněné lístky prodávaly, navíc do pendolin prodalo i více dražších jízdenek než obvykle. Pro České dráhy je problematická především tzv. jižní větev pendolin z Prahy přes Brno do Vídně, respektive Bratislavy. Druhá série jízdenek ČD Tip se ovšem zaměří z větší části na severní trasu mezi Prahou a Ostravou.

Jízdenky ČD Tip se budou opět prodávat pouze na eshopu Českých drah od 20. do 26. dubna a budou k dispozici na všechny květnové neděle a také na soboty 2. a 9. května. Zlevněné jízdenky z Brna do Prahy a zpět budou stát 350 korun, budou ale platit pouze ve vlacích SC 18/19 Slovenská strela. ČD Tip z Ostravy do Prahy a zpět budou dráhy prodávat za 500 korun do vlaků SC 500 a 507 a z Prahy do Olomouce a zpět za 400 korun do vlaků SC 503 a SC 508.