Dvě silnice ve Zlínském kraji projdou rekonstrukcí

Zlín – Zlínský kraj v květnu zahájí rekonstrukce dvou významných silnic z Dolní Lhoty do Luhačovic a z Poličné do Valašského Meziříčí. Během prací bude silnice Dolní Lhota – Luhačovice částečně uzavřena, během rekonstrukce silnice Poličná – Valašské Meziříčí proběhne i několik úplných uzavírek. Obě opravy budou dohromady stát před 140 milionů korun, část z nich dostal Zlínský kraj z Regionálního operačního programu. Opravy by měly být dokončeny v první polovině roku 2010, informoval dnes novináře hejtmanův náměstek Jaroslav Drozd.

Součástí rekonstrukce silnice II/492 mezi Dolní Lhotou a křižovatkou na Petrůvku je i výstavba dvou silničních mostů. Práce si vyžádají částečné uzavírky třísetmetrových úseků, kdy provoz bude veden jen v jednom jízdním pruhu a řízen semafory. Těžká nákladní doprava bude z této trasy zcela odkloněna. „Povrch silnice je v nevyhovujícím stavu, porušený trhlinami, v celém úseku jsou vyjety podélně koleje, v některých úsecích je neúnosné podloží,“ popsal stav cesty Drozd.

Rekonstrukce silnice II/150 z Poličné do Valašského Meziříčí v celkové délce 3,3 kilometru je rozdělena na tři úseky. Stavební práce si vyžádají částečné i úplné uzavírky. Přesné termíny uzavírek a objízdné trasy budou zveřejněny po jejich schválení příslušným dopravním úřadem na internetových stránkách.