Anonym ohlásil bombu na mosteckém magistrátu

Most - Anonym dopoledne ohlásil, že je v budově mosteckého magistrátu v centru města bomba. Evaukováno proto muselo být asi 380 úředníků a další stovky lidí, kteří si v budově vyřizovali své záležitosti. Policisté s mosteckými strážníky, hasiči a se psem budovu prohledali, žádný výbušný systém ale nenašli. Anonym oznámil umístění bomby na telefonní linku magistrátu kolem 11:00. Po polední pauze se úředníci mohli vrátit na svá pracoviště a podle mluvčí magistrátu Aleny Sedláčkové odbory zase fungují pro veřejnost.

„Pokud bude pachatel odhalen, hrozí mu obvinění z šíření poplašné zprávy,“ uvedla policejní mluvčí. Podle zdroje, který si nepřál zveřejnit své jméno, mohla být autorkou anonymního telefonátu klientka úřadu nespokojená s výší přiznané sociální dávky.

„K evakuaci jsme byli vyzváni rozhlasem, vzápětí poté se rozezněla siréna. Všichni úředníci pak museli na shromaždiště vedle budovy magistrátu. Vedoucí odboru spočítali své zaměstnance a počet oznámili vedoucímu odboru životního prostředí a mimořádných situací,“ doplnila Sedláčková.