V Praze nastal před svátkem opět dopravní kolaps

Praha – Nekonečné zácpy se v metropoli před prodlouženým víkendem po týdnu opět opakovaly, ačkoli v menší míře. Řidiči vyrazili na víkend a auta ucpala klíčové komunikace v centru města i výjezdy. Situace se dnes zhoršila až odpoledne, předtím byla po skončení ranní špičky pražská doprava plynulá, a před sedmou hodinou se většina kolon již rozjela. Oproti minulému týdnu byla lepší situace i odpoledne, ačkoli na nejvytíženějších místech doprava zcela zkolabovala.

Přes den byla velmi blízko úplnému dopravnímu kolapsu magistrála – ve směru na jih se stálo od náměstí I. P. Pavlova k Těšnovu, ve směru na sever začínala v nejvytíženějších okamžicích kolona před Nuselským mostem. Mezi čtvrtým a pátým stupněm byla po většinu odpoledne doprava na Letné v Korunovační a provizorně přeložené třídě Milady Horákové.

Kritická situace byla na nábřežích – ucpané bylo především Rašínovo na Výtoni a Smetanovo směrem k Národnímu divadlu. Doprava kolabovala také na protějším břehu na Hořejším nábřeží.

Velmi špatná situace nastala na Barrandovském mostě a v ulici K Barrandovu i na Jižní spojce. „Z Jižní spojky před Barrandovským mostem je doslova parkoviště. Auta tu stojí už od Spořilova,“ charakterizoval kolem půl páté situaci dispečer.

V okrajových částech metropole hlásili policisté problémy hlavně v Poděbradské a Kolbenově ulici v Praze 9 ve směru z centra. Krátce se vytvořila kolona také na Vinohradech v ulici Jana Želivského.

Vydáno pod