Srážku s nákladním autem nepřežili dva lidé

Veselí nad Lužnicí (Táborsko) – Při srážce osobního auta s nákladním zemřeli dva lidé – řidič a spolujezdkyně ve Škodě Felicia. Podle Milana Kratochvíla z táborské záchranné služby mohli lékaři u posádky osobního vozu pouze konstatovat smrt. Nehoda se stala na obchvatu Veselí nad Lužnicí na Táborsku v křižovatce silnic I/3 a I/24. Informovala o tom jihočeská policejní mluvčí Anna Drdová. Příčiny nehody policie vyšetřuje. V místě nehody je stále omezena doprava a provoz řídí policisté.

Nehoda se stala krátce před jednou odpoledne. Felicie tehdy vjela podle Drdové z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se srazila s nákladním vozem Renault. Jeho řidič neutrpěl žádné zranění.

Na jihočeských silnicích letos v dubnu zemřelo při dopravních nehodách méně lidí než před rokem. Zraněním při kolizích letos podlehly tři osoby, zatímco loni sedm lidí. Policisté také letos evidují méně těžce zraněných. Během května ovšem podle dostupných informací při nehodách na jihu Čech zemřelo už šest lidí.