Mladíka na technoparty zabila cukrovka

Opava - Policie potvrdila, že smrt devatenáctiletého mladíka z Novojičínska, který počátkem května zemřel během technoparty v Klokočově na Opavsku, zavinila cukrovka. Policie vyloučila cizí zavinění. Potvrdil to dnes mluvčí opavské policie René Černohorský. Po skončení akce tehdy záchrannou službu kontaktoval anonym. Podle policie šlo s největší pravděpodobností o někoho z pořadatelů, kteří na louce uklízeli.

„Smrt zavinil nedostatek inzulinu a hypoglykemický šok,“ řekl mluvčí s tím, že tuto vyšetřovací verzi potvrdila i pitva. „Ještě čekáme na výsledky toxikologických testů. Ty by měly ukázat, zda úmrtí nesouviselo i s drogami. Hotové by měly být do měsíce,“ řekl.

Technoparty se v odlehlém rekreačním areálu Hadinka koná pravidelně. Pořadatelé měli všechna povolení, akce byla legální. Letos ji podle policie navštívilo 7 200 lidí. Policisté na místě řešili dvě kapesní krádeže. Během akce se někdo vloupal do nedalekého stánku s občerstvením, ze kterého zmizelo zboží za 700 korun. Policisté v neděli při odjezdu technařů přistihli šest z nich za volantem pod vlivem alkoholu.