Vrahem dětí z Blatnice nemusí být jejich matka

Blatnice pod Svatým Antonínkem - Vrahem dvou malých dětí z Blatnice pod Svatým Antonínkem na Hodonínsku nemusí být jejich devětadvacetiletá matka, ale také někdo další. Uvedl to mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb s tím, že to jsou hlavní dvě vyšetřovací verze kriminalistů. Motiv činu stále není známý. Matka dětí leží ve vážném stavu v kyjovské nemocnici, kvůli vážnému zdravotnímu stavu nemohla být dosud vyslechnuta.

„Pomoci odhalit, co se vlastně stalo, by měly stopy, které jsme zajistili na místě činu,“ uvedl Šváb. Děti zemřely ve středu večer. Jejich matka utržila osm bodných ran. Po převozu do nemocnice byla operována a je mimo ohrožení života. Nikdo stále neví, co se v domě odehrálo. Mrtvé děti a zraněnou ženu našli záchranáři, které přivolala její známá. V domě byl i ubodaný pes. Otec dětí byl v době činu v práci.    

Podle některých spekulací matka nejprve usmrtila svoji dvouletou dceru, sedmiletého syna a pak si chtěla vzít život. Policie tuto verzi ale zatím nepotvrdila. Obyvatele Blatnice událost hluboce zasáhla. Před rodinným domem, v němž rodina bydlela, jsou květiny, hořící svíčky i hračky. Policie zatím nechce případ komentovat. Další informace ke kauze by mohla podle Švába poskytnout v pondělí.