Výstava Tempo představila Fabii Scout, novinky přivezly i další značky

Litoměřice – Motoristická výstava Tempo v Litoměřicích se stala místem národní premiéry vozu Škoda Fabia Scout. Mladoboleslavská automobilka již zveřejnila, že bude „terénní“ verzi svého nejmenšího vozu prodávat za cenu od 350 900 korun. Poprvé se nový model představil v březnu na autosalonu v Ženevě. Na devatenáctém ročníku výstavy, která probíhá na výstavišti Zahrada Čech, mohou návštěvníci spatřit i další v Česku dosud neviděná auta od Peugeotu, Seatu, Toyoty a Volkswagenu. Letošního ročníku výstavy se i přes značné dopady světové hospodářské krize na automobilový průmysl účastní téměř čtyřicítka vystavovatelů.

Fabia Scout se od běžné verze na první pohled liší speciálně tvarovaným nárazníkem, ochrannými kryty na bocích karoserie, tónovanými skly nebo střešním nosičem ve stříbrné barvě. Kola z lehké slitiny Arktos byla určena speciálně pro tento model, stejně jako čalounění v interiéru vozu.

Další novinky automobilek uvidí čeští fandové aut začátkem června na autosalonu v Brně, i tam je krize podle pořadatelů znát, přesto přijela většina velkých i menších značek. Podobně je to i v Litoměřicích. „Hlavní vystavovatelé určitě přijeli. Staví se k tomu i tak, že v této době je nutné dát svým zákazníkům najevo, že firma je stabilní a má potenciál přežít do budoucna,“ řekl manažer výstavy Martin Tunys.

K tradičnímu doprovodnému programu výstavy patří mezinárodní sraz historických vozidel. Premiérově se ho účastní rakouský majitel s Tatrou Normandie z roku 1926. Většina z účastníků se vydá na soutěžní jízdu z amfiteátru výstaviště letos ve směru na Úštěk. V neděli mají na výstavišti sraz motorkáři.

Vydáno pod