Ve Zlíně blokoval dopravu požár dodávky

Zlín - V centru Zlína zasahovali odpoledne profesionální hasiči u požáru vozidla. Na hlavní průjezdní komunikaci tam došlo k rozsáhlému požáru kabiny a motorového prostoru dodávky Opel. Řidič uvedl, že při jízdě z centra města na Vizovice nejdříve zpozoroval blikání varovných kontrolních ukazatelů na přístrojové desce. Během krátké chvíle se z motoru vyvalil kouř a řidič okamžitě zastavil u krajnice, uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Z vozu stačil muž vystoupit a zavolat na pomoc hasiče přes tísňovou linku 150. „Jako první mu pomoc nabídl řidič linkového autobusu, který u požáru zastavil a poskytl své dva ruční hasicí přístroje. Jejich snaha o uhašení rychle se rozvíjejícího požáru však byla marná,“ doplnil Mitáček.

Po příjezdu hasičů už byl celý motor a kabina v plamenech. Během jejich zásahu byla zastavena doprava. Hasičům se podařilo zabránit dalšímu rozšíření plamenů na nákladový prostor a přepravované zásilky. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na 100 000 korun.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byl omezen provoz na silnici I/49, a to pouze do dvou jízdních pruhů. Dopravu na místě řídila policie.