Neukáznění řidiči ohrožují motoristy na opravované silnici I/14

Jablonec nad Nisou - Na rekonstruované silnici I/14 mezi Tanvaldem a Smržovkou ohrožují neukáznění řidiči aut ostatní motoristy. Vydávají se do zákazu vjezdu mezi smržovskou pekárnou Mašek a okružní křižovatkou v Tanvaldě. Ve Smržovce projíždějí přes opravovaná místa vozovky na červenou. V pondělí přistihli policisté v zákazu vjezdu 32 řidičů, v minulém týdnu dopadli při jízdě na červenou ve Smržovce celkem 22 motoristů, uvedla jablonecká policejní mluvčí Ludmila Knopová.

Zákaz vjezdu do úseku I/14 mezi pekárnou a okružní křižovatkou platí od pondělí a policisté tam začali kontrolovat řidiče. Každý z 32 přistižených motoristů zaplatil v pondělí za porušení zákazu pokutu 1000 korun a do karty řidiče se mu připsal jeden trestný bod.

Silnice I/14 je otevřená pouze ve směru od tanvaldské okružní křižovatky ke smržovské pekárně. Když se řidiči chtějí dostat ze Smržovky do Tanvaldu, musí se vydat na zhruba šestikilometrovou objížďku přes Velké Hamry. Výjimka platí pouze pro linkové autobusy. Dopravní omezení potrvá zhruba dva týdny.

Ve Smržovce stojí kvůli rekonstrukci I/14 také několik semaforů a policisté tam minulý týden hlídkovali tři dny. „První den jsme při jízdě na červenou dopadli 11 řidičů, druhý den sedm a třetí den tři. Ukázalo se, že kontroly mají smysl, řidiči se o nich dozvěděli a ukáznili se. Do Smržovky se ale určitě ještě vrátíme,“ upozornila Knopová.

Silnice I/14 spojuje Jablonec nad Nisou s Tanvaldem a Harrachovem. Práce ve Smržovce patří do velké rekonstrukce, která skončí na podzim příštího roku. Denně projede po komunikaci asi 8000 automobilů.