Policie zadržela zdrogovaného řidiče, jenž před ní ujížděl

Praha – Pražská policie zadržela zdrogovaného řidiče, který údajně dnes ráno v Praze v kradeném vozidle asi hodinu prchal před policisty a poté v Argentinské ulici naboural do sloupu a do protijedoucího auta. Z místa nehody ujel, aniž poskytl pomoc zraněným, pak ho ale už policie dostihla. Informovala o tom na svých internetových stránkách pražská policie s tím, že řidič byl v minulosti již vícekrát trestán.

Devětatřicetiletému muži hrozí podle policie obvinění z krádeže, ohrožení pod vlivem návykové látky, neposkytnutí pomoci a nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů.

„Byl tam pozitivní test na přítomnost návykové látky. Přímo v autě se u řidiče drogy nenašly, obvinění z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů souvisí s tím, že kriminalisté po tomto muži pátrali v souvislosti s další trestnou činností,“ řekla pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Policie uvedla, že muž byl v minulosti již osmkrát trestán za majetkovou trestnou činnost. V kradením autě údajně ujížděl před policií už letos v únoru. „Již tehdy si vyslechl obvinění z trestného činu, ale jeho trestní stíhání probíhalo na svobodě,“ uvedla policie na svém webu.