Na Paroubka v Plzni házel vejce syn funkcionáře ČSSD

Plzeň/Praha - Incident, při kterém začali dva výtržníci na sobotním mítinku v Plzni házet vejce na předsedu ČSSD Jiřího Paroubka, má údajně na svědomí syn funkcionáře ČSSD. Informovala o tom ODS a ohradila se tak proti Paroubkovu tvrzení, že za „vajíčkovými útoky“ stojí údajně právě ODS.

Podle ODS házel na šéfa ČSSD vajíčka syn funkcionáře ČSSD v Plzeňském kraji Miroslava Brabce David. „Je to pravda,“ potvrdil serverům iDnes a Novinky.cz Miroslav Brabec. „Jiří Paroubek prostě nebudí sympatie. Na tom nemá podíl nikdo jiný než on sám. Kdyby nelhal, neškodil a nestrašil, určitě by si vrhači vajíčko raději usmažili k snídani,“ uvedl lídr kandidátky ODS do Evropského parlamentu Jan Zahradil.

Šéf sociálních demokratů se stal na plzeňském mítinku terčem útoku dvou mužů, kteří po něm začali házet vejce. Zasáhla proti nim policie a odvedla je na obvodní oddělení, jejich čin bude dále řešen pouze jako přestupek proti veřejnému pořádku.

Dva mladíci ve věku 20 a 21 let tak zopakovali situaci z minulé středy na mítinku v Kolíně, kde se Paroubek stal terčem dvojice vrhačů vajec a také rajčat.