Při tragické nehodě zahynul motorkář, další tři lidé jsou zraněni

Klatovy - Tragická nehoda se stala dnes odpoledne u obce Dehtín na Klatovsku. Při nehodě dvou motorek a osobního auta jeden člověk zemřel, další tři byli zraněni, řekla krajská policejní mluvčí Jana Václavová. Nehoda se stala okolo 16:30 za obcí ve směru na Švihov. Na místě zasahují hasiči a zdravotníci. „Policie silnici do ukončení vyšetřování uzavřela a dopravu odklání přes Malechov,“ uvedla Václavová. Oběťí nehody se stal jeden z motorkářů, dodala.

O tomto víkendu jde minimálně o druhého motorkáře, který při nehodě na českých silnicích zemřel. Krátce před sobotní půlnocí se zabil řidič motocyklu v Praze 8. Zdravotníci se mu sice snažili pomoci, ale muž zraněním na místě podlehl.   

Zranění utrpěl i motorkář, který v sobotu po 18:00 havaroval mezi Valšovem a Novou Plání na Bruntálsku. Sedmačtyřicetiletý motorkář jel v čele kolony čtyř motorek. Při otáčení na přímém a přehledném úseku silnice přehlédl v protisměru vůz, který řídila šestapadesátiletá žena. Motorkář se při srážce těžce zranil a letecky byl přepraven do ostravské nemocnice.  

Ministerstvo dopravy zahájilo počátkem května preventivní kampaň zaměřenou právě na řidiče motocyklů. Do projektu, který zahrnuje především výstražné billboardy u silnic, se zapojil i přední český motocyklový jezdec Lukáš Pešek. Akce je součástí dlouhodobé kampaně ministerstva nazvané Nemyslíš - zaplatíš. O tomto víkendu také policie uspořádala několik dopravních kontrolních akcí zaměřených přávě na motorkáře.

Vydáno pod