Počasí komplikovalo provoz na železnici

Praha - Kvůli následkům noční bouře a prudkého větru byla na některých místech přerušena železniční doprava. Prudká bouře zablokovala v noci asi desítku železničních tratí. Dopoledne vlaky kvůli popadaným trolejím a naplavené půdě nejezdily na čtyřech tratích. Průjezdná je odpoledne už i trať Františkovy Lázně - Vojtanov v Karlovarském kraji.

Nejhorší kalamitu zažili železničáři v jižních Čechách. Kvůli výpadkům elektrické energie a následným potížím s železničním zabezpečovacím zařízením nabíraly už v úterý večer zpoždění vlaky na Ústecku a Děčínsku.

Kmeny na kolejích zastavily provoz na některých železničních tratích na Písecku a Prachaticku. Cestující z nočních vlaků přepravily náhradní autobusy. Po deváté ráno se situace uklidnila.

V pozdních večerních hodinách zablokovala zemina naplavená přívalovým deštěm také trať z Třemošné u Plzně do Horní Břízy, vlaky nejezdily na železnici mezi Voticemi a Heřmaničkami a Heřmaničkami a Ješeticemi. Největší potíže zaznamenali železničáři po půlnoci zhruba do 3:00 na jihu
Čech.

Prověšené troleje zastavily v 5:30 provoz na trati mezi Slapy a Táborem, vlaky tu nejezdily zhruba do 10:00. Od 6:00 nejezdily kvůli popadaným
stromům ani vlaky na trati mezi Českými Budějovicemi a Volary, konkrétně
byl do 8:10 uzavřen úsek Kájov - Hořice na Šumavě a na trati Nová Pec -
Černý Kříž.

Masivní sesuv půdy na trať odstraňovali od časných ranních hodin dělníci mezi zastávkami Mšeno a Skalsko ve středních Čechách. Úsek se podařilo zprovoznit v průběhu dopoledne. Na Karlovarsku zaměstnávaly železničáře spadlé troleje na traťovém úseku Františkovy Lázně - Vojtanov. Po druhé hodině se tam podařilo také obnovit provoz.

Informace o výlukách způsobených nepříznivým počasím nebo nehodami získají cestující také na internetových stránkách.