V Paskově se rozšíří železniční překladiště

Paskov (Frýdecko-Místecko) - Společnost OKD, Doprava ze skupiny firem finančníka Zdeňka Bakaly rozšíří do roku 2013 železniční překladiště v Paskově na Frýdecko-Místecku. Rozšíření překladiště o dvě koleje umožní ztrojnásobit denní překládku kontejnerů. Modernizace a rozšíření kontejnerového terminálu bude stát dopravní společnost zhruba 200 milionů korun. Novinářům to řekl její ředitel pro strategii Bohumil Bonczek.

Dopravní společnost chce areál 40 000 metrů čtverečních zmodernizovat ve třech etapách. V první fázi už investovala přes 70 milionů korun do pozemků a budov, které v takzvaném brownfieldu zůstaly po těžební činnosti. Druhou etapu rozvoje terminálu zahájila společnost právě dnes.

„Během dvou let chceme vybudovat dvě koleje pro vykládání a nakládání kontejnerů, které umožní zvýšit denní kapacitu ze 100 na 300 kontejnerů,“ uvedl Bonczek s tím, že by se poté mohlo v areálu skladovat až 1800 kontejnerů.

V moderním logistickém centru chce firma postupně zaměstnat další dvě desítky lidí. V současné době v Paskově pracují tři zaměstnanci OKD, Doprava.