ČT: Advokát Kramarič nesmí odletět z JAR, tamní úřady ho vyslýchají

Johannesburg - Jihoafrické úřady znemožnily advokátu Kramaričovi odletět ze země. Nyní je u policejního výslechu. Advokát byl přitom dnes propuštěn ze zadržovací cely. Tamní policie ho včera zatkla kvůli podezření z vydírání uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře, se kterým se v Johannesburgu soukromě sešel. Kramarič i další advokáti a také policisté přijeli do země za Krejčířem kvůli výslechu - ten se ale nakonec neodehrál.

Advokát Kramarič odjel do JAR minulý týden, aby se zúčastnil Krejčířova čtvrtečního výslechu před soudem. Výslech se měl týkat únosu a smrti jiného podnikatele. Česká policie z činu viní skupinu mužů, v níž figuruje i Kramaričův klient, fotbalový boss Jaroslav Starka.

Do soudní síně se ve čtvrtek dostavil pouze Krejčířův právník, který Krejčíře omluvil pro nemoc. Podle advokáta Starkova spoluobviněného Vladimíra Vaňka poté soudci sdělil, že advokát Kramarič se s Krejčířem setkal, nutil ho k podpisu nějakých listin a zřejmě ho vydíral. Soudce tuto informaci zaprotokoloval a potom nechal Kramariče odvést třemi přítomnými policisty do cely. Krejčířův výslech odročil na 28. července.