Soud uznal výpověď pro strážníka, který spal ve službě

Ostrava - Ostravský Okresní soud dnes zamítl žalobu bývalého strážníka Městské policie Ostrava Martina Hlubka, který zpochybnil svou výpověď ze služebního poměru. Podle soudu bývalý městský policista ve službě spal, a ohrozil tak dobrou pověst svého zaměstnavatele. Hlubek to odmítá tvrzením, že se jej nadřízení chtěli zbavit, protože upozorňoval na nedostatky.

Podle právního zástupce ostravské Městské policie strážník dostal výpověď pro čtyři pochybení. „Jednak prokazatelně spal ve službě. Zašíval se v herně, řešil přestupky, které neměl v kompetenci, a navíc zneužil služební vozidlo,“ vyjmenoval advokát strážníkovy prohřešky.

Soudce dnes jako závažné porušení pracovní kázně označil jen dva z těchto bodů - spaní ve voze a návštěvu herny, kde byl Hlubek přistižen nadřízenými. „V autě spal a navíc byl ozbrojený. Poškodil obraz městské policie. Hrozilo totiž nebezpečí, že by byl ve spánku odzbrojen. Navíc byl přistižen nadřízenými v herně. U baru kouřil. Výpověď byla přiměřená těmto pochybením,“ uvedl soudce během zdůvodnění rozsudku.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Strážník se ihned odvolal 

Hlubek se na místě proti verdiktu odvolal. Novinářům řekl, že ve voze rozhodně nespal, stejně tak odmítl, že by pracovní dobu trávil v herně. Připustil jen, že si tam odskočil na toaletu: „Ohledně spaní, rozhodně nikdo ve vozidle nespal, to je jasná věc. K druhé události, byl jsem v baru na vykonání potřeby.“ Hlubek se podle svých slov stal obětí zvůle svých nadřízených. „Chtěli se mě zbavit. Působil jsem v odborech a upozorňoval na nedostatky,“ řekl. Dodal, že během přípravy procesu se ztratila řada dokumentů a jiné byly účelově změněny.