Starkova právníka, který přijel do JAR za Krejčířem, znovu propustili

Johannesburg - Jihoafrická policie propustila advokáta Julia Kramariče na kauci. V zemi ale musí zůstat a počkat na rozhodnutí soudu o oprávněnosti zadržení. Kramariče v Jihoafrické republice minulý týden dvakrát zadrželi kvůli údajnému ovlivňování výpovědí uprchlého českého podnikatele Radovana Krejčíře.

Právního zástupce fotbalového bosse Jaroslava Starky policisté zatkli v sobotu těsně před odletem do Česka. V rukách strážců zákona předtím však skončil už ve čtvrtek kvůli podezření, že vydíral uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře, druhý den ho ale propustili.

Advokátův kolega Vladimír Vaněk popsal Kramaričovo druhé zadržení jako velmi rychlé. Advokát byl po noci strávené v cele propuštěn, protože proti němu nebylo vzneseno žádné obvinění. S Vaňkem poté odjel na letiště, kde ho těsně před nástupem do letadla letuška požádala, aby se postavil stranou. Pak se objevili dva policisté - muž a žena - a Kramariče odvedli, popsal Vaněk, jemuž prý nedovolili, aby se vrátil za kolegou. Na pražském letišti čekal alespoň na Kramaričovo zavazadlo, to se ale neobjevilo. Právník usuzuje, že jej zřejmě zabavila policie v JAR.