Z Chebu do Schirndingu jezdí místo vlaků autobusy

Cheb – Na pohraniční železniční trati Cheb – Schirnding se opravují koleje a až do čtvrtka po ní vždy od 7:23 do 15:20 nebudou jezdit vlaky. Omezení se dotkne každý den deseti vlaků – čtyř párů spojů Marktredwitz – Cheb a zpět a jednoho páru Norimberk – Cheb a zpět. Místo vlaků bude ve vyloučeném úseku zavedena náhradní autobusová doprava. Všechny vyloučené vlaky provozují na českém území České dráhy, vlaky do Marktredwitz provozuje v Německu dopravce Vogtlandbahn ze skupiny Arriva a vlaky do Norimberku potom Německé dráhy.

Autobusy nahradí v úseku Cheb – Schirnding vlaky Vogtlandbahn do Marktredwitz s odjezdem v 8:22, 10:22, 12:22 a 14:22 a regionální expres do Norimberku s odjezdem ve 13:02. Ze Schirndingu pojedou autobusy místo spojů s odjezdem v 7:49, 9:23, 11:23, 12:40 a 13:26.

Po trati z Chebu do Schirndingu dnes nejezdí žádné dálkové vlaky, ačkoli v minulosti tam jezdil slavný Západní expres, který jako jediný v době komunistické diktatury v Československu projížděl přes „železnou oponu“ přímo do Západního Německa. Později ho nahradil vlak Eurocity Karlštejn. Poslední dálkový vlak mířící z Prahy do Norimberku projel po této přeshraniční trati v prosinci 2004.