Vlaky z Vídně budou jezdit do konce června s velkým zpožděním

Vídeň – Vlaky na trati mezi Vídní a Břeclaví nabírají již déle než týden zhruba třičtvrtěhodinová zpoždění. Omezení, které zpoždění způsobuje, potrvá nejméně do konce června. Počítat s tím musí zejména cestující, kteří chtějí využít některé z vlaků Eurocity, které jedou z Vídně přes Břeclav a Brno do Prahy nebo přes Břeclav a Přerov do Ostravy a dále do Polska. Důvodem zpoždění je porucha zabezpečovacího zařízení u vídeňské stanice Süssenbrunn. V pátek 29. května tam spadlý strom poškodil troleje a zabezpečovací zařízení, vlaky jsou proto ve vídeňském uzlu vedeny odklonem a nezastavují ve stanici Simmering.

Se zpožděním přijíždějí z Vídně do Česka vlaky EC 172 Vindobona jezdící z Vídně přes Prahu do Hamburku, EC 378 Carl Maria von Webber z Vídně přes Prahu a Berlín do Binzu, SC 14 Smetana, SC 16 Antonín Dvořák a EC 70, 72, 74 a 76 jezdící z Vídně do Prahy a také EC 102 Polonia a 104 Sobieski z Vídně přes Ostravu do Varšavy.

Cestující ve vlacích do Vídně musí počítat s tím, že i když z Břeclavi odjede jejich spoj včas, dostanou se do cíle nejméně s půlhodinovým zpožděním.

Termín dokončení oprav se již několikrát posunoval. Po nehodě předpokládaly Rakouské spolkové dráhy, že bude trvat nanejvýš několik dní. V současné době uvádějí, že bude zabezpečovací zařízení ve stanici Süssenbrunn opraveno nejdříve 26. června.