Dvě vážné nehody během dne omezily provoz na D1

Brno – Na dálnici D1 mezi Brnem a Vyškovem se během dne staly hned dvě vážné nehody, které částečně omezily provoz. První havárie se stala dopoledne u Brna a zranili se při ní dva lidé, jedna žena těžce. Druhá nehoda se odehrála po čtvrté odpoledne nedaleko Vyškova, zranění při ní utrpěli čtyři lidé. U nehod zasahovali záchranáři, u Brna byl provoz na dálnici omezen ještě kolem poledne.

Dopoledne se na 208. kilometru dálnice ve směru na Vyškov srazila dvě osobní auta a jedno z nich se potom převrátilo na střechu. Vážně se v něm zranila žena, která uvnitř uvázla a museli ji vyprostit hasiči. Vrtulník ji pak dopravil se zraněním hrudníku do brněnské fakultní nemocnice. Lehké zranění utrpěl při havárii také jeden muž.

Přibližně v 16:30 se srazila dvě osobní auta na D1 u Vyškova, při nehodě se zranili čtyři muži. Jednoho z nich museli z auta vyprostit hasiči. Další dva dopravil vrtulník do Brna se středně těžkými až těžkými zraněními, řekla mluvčí záchranářů. Dva lehce zraněné muže převzali lékaři ve Vyškově.