Herečka Brožová opouští kandidátku ČSSD

Praha - Herečka Kateřina Brožová dnes oznámila, že se vzdala kandidatury do Poslanecké sněmovny za ČSSD. Brožová to zdůvodnila nemožností sloučit případnou práci ve sněmovně s jejími profesionálními závazky v divadle a dalších sférách vlastní činnosti. Hereččinu kandidaturu osobně prosazoval předseda strany Jiří Paroubek, který dnes vyjádřil své zklámání nad jejím rozhodnutím.

„Po opravdu pečlivém uvážení všech okolností, zejména s ohledem na povinnosti vůči své malé dceři, jsem se rozhodla tuto nominaci nepřijmout a do Poslanecké sněmovny nekandidovat,“ napsala herečka s tím, že její prioritou je péče o dceru a její výchova. Rovněž chce pokračovat ve své herecké a pěvecké kariéře.

Brožová měla být jedničkou na kandidátce za Teplice, dvojkou měl být hokejista Jiří Šlégr. Nominace obou prosazoval předseda ČSSD Jiří Paroubek, který má být lídrem krajské stranické kandidátky pro nadcházející parlamentní volby v říjnu. Nadšení pro nominaci Brožové ale nesdíleli všichni členové sociální demokracie v Teplicích. Odsunula totiž na páté místo kandidátky předsedu teplické ČSSD a současného poslance Vlastimila Aubrechta.

Paroubek je zklamán

Jiří Paroubek:

„Jsem pochopitelně zklamán, že nebude kandidovat. Nicméně ten tlak, který média vyvíjejí, mně připadal chvílemi neslýchaný, ba až hysterický.“

Paroubek označil rezignaci Brožové na místo na kandidátce za její osobní
rozhodnutí. Prohlásil, že kandidatura herečky vadila médiím a části politické scény, které „chtějí sociální demokracii prezentovat jako stranu, která není otevřená úspěšným lidem“.

Brožová prý Paroubkovi slíbila, že bude s ČSSD i nadále spolupracovat při
volebních kampaních. Nevyloučila údajně, že se jednou do politiky přímo
zapojí. „O politiku se zajímá, je na naší straně, souhlasí s naším programem,“ řekl předseda ČSSD.