S kradeným autem zavinil řidič tragickou nehodu

Rokytník (Náchodsko) – Jeden člověk zemřel a dalších pět lidí se zranilo při dopolední srážce dvou aut u Rokytníku na Náchodsku. Mrtvý i čtyři ze zraněných cestovali ve Škodě Forman, která byla podle mluvčí náchodské policie kradená. Zranil se také řidič Škody Fabia, do které kradený forman narazil. Při další dopolední nehodě na severovýchodě Čech utrpělo pět lidí zranění po nárazu osobního auta Peugeot do stromu. Nehoda se stala mezi obcemi Pohoří a Bohuslavice na Rychnovsku. Dva zraněné záchranáři převezli do nemocnice. Řekl to operační důstojník rychnovské policie.

Před smrtelnou nehodou u Rokytníku zřejmě nezvládl řidič formanu ve vysoké rychlosti řízení a vjel do příkopu. Odtamtud se neovladatelné vozidlo odrazilo zpět na silnici, kudy právě projížděla fabie a obě auta se čelně srazila. Poté se kradený vůz ještě převrátil na střechu.

Nehoda se stala na silnici, kterou řidiči používají jako objížďku opravované silnice z Náchoda do Broumova. Policie proto dopravu kvůli nehodě na několik hodin odklonila z Rokytníku na Červený Kostelec.

Příčiny a okolnosti havárie policie vyšetřuje. Protože nemohli policisté řidičům udělat dechovou zkoušku na alkohol na místě nehody, byla jim odebrána krev. Policie se zabývá i okolnostmi krádeže vozu. Zatím kriminalisté zjistili, že vozidlo bylo ukradeno v noci na čtvrtek v Broumově. Škodu policie odhadla na 60 000 korun.

Vydáno pod