Pohřešovaná žena skočila i se dvěma malými dětmi pod metro

Praha - Štěstí v neštěstí měly dnes v podvečer dvě malé děti - jejich matka se totiž zřejmě rozhodla spáchat sebevraždu a strhla je s sebou pod metro ve stanici Anděl. Dětem se naštěstí nic nestalo a jejich matka také není v ohrožení života. Podle mluvčího pražské policie Tomáše Hulana jde o tu samou ženu, po které od včera pátrala policie. Žena totiž odešla s dcerami v neděli ze svého domova v Praze. Jejich zmizení policii ohlásil v neděli před půlnocí manžel.

„Získané poznatky jsme konzultovali s odborníky z oboru lékařství, kteří podle popisu událostí, jakým způsobem se žena před odchodem z domácnosti chovala, odhadli, že by se mohlo jednat o laktační psychózu,“ uvedl Hulan. K té dochází po porodu díky velké hormonální změně v těle matky a také díky fyzickému vyčerpání, ke kterému po porodu dochází. Mladší ze dvou dcer byla stará tři měsíce.

Záchranáři dostali hlášení pár minut před 18:00, podle prvních informací spadlo pod soupravu několik lidí. Na místo vyjely čtyři posádky. Děti, i když nezraněné, odvezli zdravotníci do nemocnice, kam převezli i matku. Metro nejezdilo mezi stanicemi Florenc a Smíchovské nádraží.    

Vlak prý začal při vjezdu do stanice Anděl troubit a prudce zabrzdil. Souprava se zastavila zhruba ve dvou třetinách délky nástupiště. Po nějaké době ve vagonech zhasla světla a přibližně po pěti minutách cestující nouzově otevřeli dveře a vystoupili. Staniční rozhlas pak všechny vyzval, aby stanici opustili.