Studenti ovlivní provoz v centru Prahy

Praha - Provoz v pražském centru dnes zřejmě ovlivní demonstrace studentů proti státním maturitám. Průvod protestujících má vyjít ve dvanáct hodin z Palackého náměstí, odtud zamíří na Kampu a pak přes Národní třídu na Václavské náměstí. Řidiči by se proto měli uvedené oblasti a přilehlým ulicím vyhnout a raději zvolit jinou trasu, uvedl na policejním webu mluvčí Tomáš Hulan. Demonstrace se má zúčastnit přibližně deset tisíc lidí.

Policie bude dopravu na trase protestu řídit, ale obává se, že pokud na demonstraci dorazí očekávaný počet účastníků, tak to dopravu zpomalí a řidiče čeká zdržení.

Případné omezení dopravy se týká konkrétně Palackého náměstí, Rašínova nábřeží, Jiráskova mostu a Janáčkova nábřeží. Dále ulic Vítězná, Šeříková, Říční, Malostranského nábřeží, Kampy, mostu Legií a ulic Národní, 28. října, Můstek a Václavského náměstí, kde by měla být demonstrace odpoledne kolem čtvrté ukončena.

Policie proto upozorňuje především řidiče, aby se v odpoledních hodinách této oblasti raději vyhnuli a ke své jízdě zvolili jinou trasu.