Malá domů pro asistenta poslance: 60 milionů na roadshow Zelená úsporám

Praha - Firma Martina Schustera, asistenta poslance ODS Jana Bauera, získala zakázku na propagační turné ke státnímu programu Zelená úsporám. Podle serveru Týden.cz, který s informací o pozoruhodném výsledku řízení přišel, šlo o největší letošní veřejnou zakázku v oboru. Společnost, kterou prý Schuster založil teprve před rokem a půl, vyhrála v tendru předminulý týden. Poptávková cena této veřejné zakázky je podle Týdne 60 milionů korun. Jde o propagační roadshow k programu Zelená úsporám, kterou zaplatí Státní fond životního prostředí.

Schuster ale prohlašuje, že zvítězil díky kvalitě svého projektu. „Objedeme celou republiku. Věřím, že náš projekt byl vybraný na základě toho, že je dobrý,“ cituje ho Týden. Poslanecký asistent hodlá s realizačním týmem pořádat přednáškové turné a ve městech i na vesnicích vysvětlovat, jak mohou lidé žádat o dotace na úspory energie a obnovitelné zdroje.

Nad výsledkem se ale podle týdeníku a serveru pozastavilo několik šéfů marketingových agentur, které časopis oslovil. „U komerční akce by neměli šanci, tak to prostě je,“ uvedl jeden z oslovených ředitelů Marek Řídký.

Schusterova společnost je v oboru „zelenáč“

Přestože je Schusterova společnost Coge nováčkem v branži, podle jeho slov zkušenosti s propagačními akcemi má. V minulosti řídil regionální volební kampaně poslance a starosty Prachatic Bauera a pracoval i pro bývalého senátora Martina Dvořáka (ODS). Tím ovšem jeho zkušenosti končí.

Práce v Parlamentu je prý pro Schustera koníčkem. „Baví mě práce kolem asistentství, možnost pracovat se zákony,“ řekl Týdnu. Propojení s politikou mu prý v byznysu rozhodně nepomáhá.

Program Zelená úsporám
Zdroj: ČT24