Nehoda u Starého Jičína stála život čtyři lidi

Starý Jičín (Novojičínsko) – Čelní srážku dvou osobních aut ve Starém Jičíně nepřežili čtyři lidé. Silnice I/48 byla uzavřena zhruba dvě hodiny, plně zprůjezdnit se ji podařilo zhruba v šest večer, předtím se zhruba hodinu jezdilo kyvadlově jedním pruhem. Během uzavírky se na souběžných komunikacích vytvořily kolony, protože je řada menších silnic na Novojičínsku uzavřena kvůli povodním. Kvůli další smrtelné nehodě byla uzavřena další severomoravská státní silnice I/68, jeden pruh se podařilo zprůjezdnit před půl osmou večer. Řidič osobního auta tam zemřel po srážce s kamionem u Stříteže na Frýdecko-Místecku.

Ve Starém Jičíně se havárie stala u odbočky na Hustopeče. Silnice byla po odpolední nehodě před čtvrtou hodinou uzavřena a zprůjezdněna byla po necelých dvou hodinách, o další hodinu později byla otevřena obousměrně.

Havárii podle mluvčí novojičínské policie Miroslavy Michálkové Šálkové pravděpodobně způsobil řidič vozu Volvo, který za volantem usnul a vjel do protisměru. Tam se čelně srazil s vozem, kde cestovali čtyři Poláci, z nich žádný nehodu nepřežil. S největší pravděpodobností šlo o polské dělníky, kteří na víkend cestovali z Rakouska do své vlasti. Řidič volva byl podle Zdeňka Macíčka z novojičínského dopravního inspektorátu s těžkými zraněními převezen do ostravské fakultní nemocnice.

Silnice I/68 byla asi tři hodiny po havárii zprůjezdněna jedním jízdním pruhem, dopravu kyvadlově řídí policie. Smrtelná nehoda u Stříteže se stala, když se řidič osobního auta pokoušel předjíždět a čelně se přitom srazil s kamionem. Střet nepřežil právě řidič osobního vozidla.

Vydáno pod