Vychytralí zloději našli nový způsob, jak přijít k luxusním autům

Praha - Zloději aut přišli na rafinovanou metodu, jak se zmocnit vozidla. Krádeže se odehrávají přímo v prodejnách nových nebo ojetých luxusních aut. A to ve chvíli, kdy zloději předstírají zájem o koupi a vůz ukradnou přímo před zrakem majitele. Čerstvou ozbrojenou loupež vyšetřuje pražská policie.

Záběry bezpečnostní kamery zachytily seriózně vypadajícího muže, který vchází do značkové prodejny aut v Praze. O dva dny později přišel znovu, tentokrát ale s cílem ukrást kabriolet za 1,25 milionu korun. Podle ředitele autosalonu jde o velmi specifický vůz, kterého se u nás prodá jen pár kusů ročně.

Zloději se chovají jako běžní zákazníci, předem si vytipují auto a pak osobně nebo telefonicky požádají o předváděcí jízdu. Stejnou taktiku použil i zloděj, který přišel do pražského autosalonu. Na zaměstnance o pár minut později vytáhl pistoli, donutil ho vystoupit a odjel. „Pachatel vytáhl zbraň a řekl, ať vypadnu,“ popisuje přepadený zaměstnanec. Policie už po zloději vyhlásila celostátní pátrání, stejně tak i po ukradeném voze.

Reportáž Zuzany Tvarůžkové (zdroj: ČT24)

Nová lupičská metoda už připravila majitele autosalonu o víc než tři miliony korun. Se lstivými krádežemi se setkali i zaměstnanci jiné pražské prodejny. Dvakrát přišli o auta za víc než milion korun přesně ve chvíli, kdy si při předváděcí jízdě střídal zákazník s prodejcem místo za volantem. Když totiž zaměstnanec autosalonu z auta vystoupil, aby si místa prohodili, zloděj zevnitř zablokoval centrální zamykání a ujel.

Policii navíc pátrání komplikuje fakt, že předváděcí auta ještě nemají registrační značku. Zloději je pak opatří falešnou a odvezou je nejčastěji přes východní hranici.