Pacientka a další lidé v sanitce se zranili při nehodě

Bílovec (Novojičínsko) – Zraněním tří lidí včetně převážené pacientky skončila nehoda sanitky s osobním autem, která se stala v Bílovci na Novojičínsku. Ze způsobení nehody podezírá policie řidiče osobního auta Fiat, který před sanitku náhle vjel z kolony čekajících vozidel. Řidiči hrozí obvinění z ublížení na zdraví. Sanitka vezla třiaosmdesátiletou vážně nemocnou pacientku z odborného vyšetření. Informovali o tom mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl a policejní mluvčí Miroslava Michálková Šálková.

Podle policie stál padesátiletý řidič fiatu v koloně vozidel před zúžením vozovky. Náhle vyjel z řady stojících vozidel a nejspíš chtěl odbočit v době, kdy kolem něj projížděla sanitka. Auta se střetla a sanita byla odhozena na sloup veřejného osvětlení, do kterého čelně narazila. Vozidlo záchranářů mělo zapnuto výstražné zvukové i světelné zařízení, uvedla policejní mluvčí.

Ve zdemolovaném sanitním voze byly podle Humpla zraněny všechny tři osoby, které v něm cestovaly. Nejvážnější zranění utrpěla pacientka. Přesto, že byla připoutána na nosítkách, si těžce poranila hlavu a zasahující lékař nevyloučil ani další poranění. Řidič sanity utrpěl lehké zranění. Záchranářka vyvázla se středně těžkým zraněním hrudníku a ruky, její zranění si vyžádá pracovní neschopnost, dodal Humpl.

Policisté podezřívají řidiče fiatu z toho, že nerespektoval zapnuté výstražné zvukové a světelné znamení sanitky a neumožnil tomuto vozu s právem přednosti v jízdě bezpečný průjezd.

Vydáno pod