82 zraněných v sérii hromadných nehod na dálnici v Německu

Peine/Braunschweig (Německo) - Série 60 hromadných nehod, v nichž bylo poškozeno 259 vozidel, si na německé dálnici A2 ve spolkové zemi Dolní Sasko vyžádala 82 zranění. Havárie se stala v neděli večer, deset osob je v jejím důsledku v ohrožení života a 21 dalších utrpělo vážná zranění. První srážka se stala na dálnici A2 u města Lehrte ve směru na dolnosaskou metropoli Hannover. Následně se srazilo několik vozů u města Peine a poté u Braunschweigu. Na místě zasahovalo asi 340 hasičů a záchranářů. Nemocnice v okolí vyhlásily pohotovost.

Odklízení trosek zabralo hasičům celou noc

Podle DPA zůstala dálnice A2 ve směru na dolnosaskou metropoli Hannover do noci uzavřena. Odklízení trosek hromadné nehody trvalo přes noc. Příčinou hromadné nehody byl zřejmě silný déšť a nevhodné chování řidičů na mokré vozovce.

Reportáž Hany Scharffové (zdroj: ČT24)

Hledají se vinící nehody

Škody překročily milion eur, kdo je bude platit, se zatím neví. Tři viníci nehod z místa ujeli a policie je hledá, stejně jako příčiny hromadné srážky.

Podle mluvčího hannoverské policie Jense Petersena řidiči nepřizpůsobili rychlost počasí. Stále se tvořily nové a nové zácpy, do kterých pak najížděla další auta.

Německo své dálnice postupně vybavuje systémem světelného varování, ale podobné tabule končily kilometr před dějištěm nehody.

Vydáno pod