Na Jihlavsku nepřistihli policisté žádného opilého řidiče

Jihlava – Policie na Vysočině vyrazila do boje proti opilým řidičům. Statistiky jsou neúprosné – nehod, které zaviní alkohol, stále přibývá. Nejvíce v kraji Vysočina řidiči takto hazardují na Jihlavsku, kde proběhla policejní akce zaměřená proti řízení pod vlivem alkoholu. Policisté ale nakonec buď nebyli úspěšní v tipování řidičů pro kontrolu, nebo nikdo na Jihlavsku před jízdou nepil – žádný z kontrolovaných řidičů totiž nejel pod vlivem alkoholu.

Policejní hlídky v autech a na motorkách vyrazily do terénu právě v parném počasí. Podle nich totiž vedro řidiče k pití alkoholu láká. „V letních měsících zaznamenáváme nárůst často i tragických dopravních nehod,“ uvedla mluvčí jihlavské policie Michaela Radová.

Zatímco žádného opilce hlídky nepřistihly, „hojily se“ alespoň na řidičích, kteří překročili maximální povolenou rychlost. Několik jich přistihli, udělili jim tisícikorunovou pokutu a dva trestné body.

Reportáž Blanky Poulové (zdroj: ČT24)

V kraji Vysočina policisté zadrželi od začátku roku víc než 500 řidičů, kteří řídili opilí. Stovka z nich navíc způsobila dopravní nehodu. Policie nyní připravuje další dopravněbezpečnostní akce, které by měly probíhat i v noci.

Vydáno pod