Matka šla s dětmi od lékaře, unesl je cizí muž

Cheb/Řezno - Devětatřicetiletou matku a její dvě děti ve věku 3 a 4 roky v pondělí z Chebu unesl k bavorskému Řeznu třicetiletý Čech. Matku s potomky unesl přímo na ulici v západočeském Chebu, podle agentury DPA se vracela se syny od lékaře. Na svých internetových stránkách to uvedla bavorská policie. Muže policie sousedního státu podezírá i z toho, že ženu po cestě znásilnil. Mluvčí chebské policie Martina Hrušková uvedla, že o případu zatím nemá žádnou informaci.

Žena po incidentu musela podle vyjádření bavorské policie muže odvézt svým autem 140 kilometrů do Bavorska. Nedaleko dálniční křižovatky u Řezna údajný pachatel své tři oběti zanechal a uprchl. Žena ve své výpovědi navíc uvedla, že ji muž po cestě v noci na dnešek znásilnil.

Češka volala v pondělí kolem 21:00 v Bavorsku na tísňovou linku. Řekla, že ji spolu s jejími dětmi v Chebu unesl kolem 17:00 neznámý muž. Ohrožoval ji ostrým předmětem a poručil jí, aby ho převezla přes hranice do Bavorska. Pak po ní chtěl, aby ho dopravila až do Řezna.

Muž již byl stíhán za majetkové delikty 

Žena nedokázala operátorům říct, kde se zrovna nachází. U nedaleké dálnice jí pak zastavil řidič, který polohu policistům přesně popsal. Za pár minut dorazili na místo spolu se záchranáři. I když trojice neutrpěla žádná zranění, děti byly preventivně převezeny do řezenské nemocnice.

Do pátrání po podezřelém policie nasadila vrtulník i psy. Kolem 22:30 muže zadržela. Pokoušel se ukrýt v lese. Třicetiletý Čech byl už dříve v Česku i Německu stíhán kvůli majetkovým deliktům, uvedla bavorská policie. Obvinění ze znásilnění, z omezování osobní svobody a dalších činů by si měl podle ní vyslechnout dnes.