Oprava Husovy ulice v Brně skončí do měsíce, uzavírky však pokračují

Brno - Ani po skončení několikaměsíční opravy Husovy ulice se koncem srpna řidiči nezbaví objížděk a uzavírek. Na rekonstrukci Husovy ulice navážou rekonstrukce v Joštově ulici a také na Moravském náměstí. Stavební práce by tam měly začít ještě letos. Výluky v provozu linek hromadné dopravy začnou v dubnu, uvedl primátorův náměstek Ladislav Macek (ČSSD). Dopravní podnik proto bude muset podle náměstka naplánovat rozsáhlou výluku, podobnou té před dvěma lety, když se opravoval uzel Česká-Joštova. Oprava Husovy ulice, která skončí podle harmonogramu 31. srpna, znamenala pro brněnskou hromadnou dopravu největší výluku za posledních deset let.

Joštova ulice bude rozkopaná v úseku od Moravského náměstí po Červený kostel. Tramvaje přijíždějící ze severu tak nejspíš budou muset opět skončit jízdu ještě před kolejovou křižovatkou, a to u Bílého domu na Veveří ulici. Tam po provizorní konstrukci najedou na protější kolej a povezou cestující zpět, zatímco v přímém směru budou muset lidé na návazný spoj jít kolem staveniště pěšky.

Během opravy Husovy ulice se změnily trasy pěti ze 13 tramvajových linek. Silnice za normálních podmínek patří k nejvytíženějším v Brně. Za den po ní projede až 18 000 aut, 1200 tramvají a kolem 100 autobusů nočních linek.

Rekonstrukce byla nutná především kvůli stavu kanalizace, inženýrských sítí, vozovky i tramvajových tratí. Celkem má stát asi 235 milionů korun.

Vydáno pod